Recomandare film: Brave

Știu că sunteți în sesiune, știu că toată lumea este stresată, urmează examene, pentru unii încheiere de semestru, pentru alții întoarceri la serviciu, așa că m-am gândit să vă recomand ceva drăguț pentru perioada asta. Am ales această producție dintr-un motiv ascuns, dar vi-l spun la final. Așadar, fără alte introduceri, vă prezint:
Neînfricată (Brave- 2009) spune povestea Meridei, o tânără prințesă care trebuie să afișeze întotdeauna o postură ipecabilă, maniere ca la carte și o atitudine demnă de statutul ei. Merida acceptă doar de dragul mamei sale, însă când regii din cele patru colțuri ale Scoției sosesc în regatul ei pentru ca aceasta să își aleagă un soț potrivit, Merida sfidează tradițiile vechi ale Scoției și provoacă haos pretutindeni. Disperată, tânăra curajoasă cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorința, dar nu tot ce zboară se mănâncă, iar Merida se regăsește într-o situație limită, în care va trebui să facă tot posibilul pentru a repara pagubele, înainte de a fi prea târziu.
Povestea nu este atât de dramatică pe cât ar părea. Deși este un produs Disney, Brave depășește tiparul, întrucât nu este povestea clasică a unei prințese care își caută marea dragoste. Merida este o războinică pricepută, cu o fire aventuroasă, nu se dă în lături de la nimic pentru a-și impune punctul de vedere. Cu un aer de îngâmfare nemaipomenită, atât de specific scoțienilor, Merida dovedește o personalitate puternică și hotărâtă, un personaj bine conturat, care poate fi luat și dat ca exemplu. De aceea am să vă recomand această animație: pentru că este o poveste despre curaj, iar curajul ne lipsește de multe ori, lucru care duce la pierderea unor oportunități și eventual la regrete. Așadar, fiți mai curajoși!
Sunt destule situații limită în film, scene tensionate, situații în care există o posibilitate să dai apă la șoricei, dar compensează cu hazul a multe scene care fac deliciul filmului. S-ar putea să vă regăsiți într-un impas, fiindcă scenele se derulează atât de variat, încât nu o să știți cum să reacționați mai întâi. Dar garantez eu că vă veți distra și relaxa, indiferent de vârstă.

Vizionare plăcută!

Notă pe IMDB: 7,2 (peste 200.000 voturi)

0 comentarii: