Neverland de Radu Găvan
În această lume rece, demnitatea este acel ceva pe care îl poţi păstra doar atunci când nu mai ai nimic de pierdut.


Un bărbat bântuit de amintiri se chinuie să îşi crească de unul singur fetiţa. În mijlocul întunericului, un băiat încearcă să supraviețuiască. Neverland este o poveste despre fragilitatea lumii în care trăim, o poveste despre un zâmbet de copil reflectat în ochii tatălui său.

Scrisul lui Radu Găvan îmbină descrierea amănunțită, de tip realist, și temele folclorice, de factură fantastică, autorul fiind în mod evident preocupat atât de credibilitatea poveștii, cât și de latura lirică a discursului, ceea ce și duce la un joc al registrelor narative. Scurt, incitant, cu acțiune susținută, romanul Neverland se înscrie cu brio în linia cărților de la Herg Benet. (Doina Ruști)

5 comentarii:

 1. Simona Stavar spunea...

  Am mai auzit de cartea lui Radu Gavan si mi se pare interesant subiectul abordat de el :D In general am citit pareri bune despre "Neverland" si cum de ceva timp ma gandesc sa incerc sa citesc si ceva de la editura Herg Benet s-ar putea sa o cumpar intr-un viitor apropiat :)

 2. Laura Ștefoni spunea...
  Acest comentariu a fost eliminat de autor.
 3. Laura Ștefoni spunea...

  Am auzit foarte multe lucruri bune despre cartea aceasta și tare mult as vrea sa o cumpar. Vreau ca anul acesta sa citesc mai multe carti scrise de autori romani. Sper sa-mi reuseasca.

 4. alinaalina_12 spunea...

  Sper ca anul 2016 sa fie anul sciitorilor romani si sa fie unul extrem de buni.....cartea aceasta e pe lista mea ...abia astept sa o achizitionez si sa ma bucur de ea ....bravooo

 5. uite! asta ar fi o carte pe care mi-as dori tare mult sa o citesc, am inteles ca te cam lasa puff la sfarsit. exact genul meu