Recenzie Insula Pierdutilor (Descendentii #1) de Melissa de la Cruz


Insula Pierdutilor este oferita de librarie online Libris 
Copacul diavolului, mărul otrăvit?

Cu douăzeci de ani în urmă, toţi răufăcătorii au fost alungaţi din regatul Auradonului, pe Insula Celor Pierduţi, un loc întunecat şi înfricoşător, de unde nimeni nu mai poate pleca. Lipsiţi de puterile lor magice, ticăloşii trăiesc acum complet izolaţi şi uitaţi de lume.
Dar în Fortăreaţa Interzisă stă ascuns Ochiul Dragonului: cheia spre adevăratul întuneric şi singura speranţă de scăpare a ticăloșilor. Doar cel mai isteț, cel mai rău şi cel mai viclean dintre tâlhari îl va putea găsi. Oare cine va fi acela?My opinion:


Poate cum va puteti da seama din coperta cartii sau din descrierea acesteia, acesata carte este destinata tinerilor. Este o poveste interactiva pe care o vor adora si iubi inca din primele fraze ale ei. Insa, ceea ce prezinta aceasta carte, nu cred ca ar trebui destinata doar lor. Da, limbajul este mai accesibil si functional pe intelesul lor, insa povestea in sine... Cati dintre noi au mai citit despre raufacatorii din basmele pe care le stim toti, chiar si copiii nostri? Dupa ce fiecare a capatat ce a meritat, personajele malefice sunt uitate si aruncate intr-un colt al lumii , iar nou nu ne mai pasa de asta.
Melissa de la Cruz nu a uitat asta si a planuit a ne oferi o magnifica poveste despre existenta de dupa basme a personajelor malefice. Iar cum aceasta este la mod in ziua de azi in ceea ce priveste mterialul de a scrie si in ceea ce privesc cartile, de ce nu?! Autoarea este una cunoscuta in ceea ce priveste lumea scrisului bun si captivant, cat si in ceea ce priveste o poveste cat mai originala.

Eu una, a fost prima data cand am citit asa ceva. Si mi-a placut la nebunie. Mi-a fost dor de scrisul autoarei, de magia ei de a ma introduce intr-o lume noua, si ce mai bun decat o lume a personajelor negative. Imi place ca pe zi ce trece, lumea cartilor exploreaza cat mai multe locuri virgine si de neatins sau pur si simplu de necrezut. Iar cand mai adaugi si acestei povesti si un spin off, si anume, nu numai ca avem parte de personajele malefice, insa avem parte si de copii acestora... Ohooo. Un mega ulta super BONUS.

Toata lumea adora o poveste buna si cu un concept cat mai ciudat. A fi ciudat, chiar si in ceea ce privesc cartile e un lucru cautat in ziua de azi. Se citeste mult mai mult fata de cum sa citit pe vremea basmelor, asa ca mereu vom avea nevoie de ceva nou si proaspat in viata noastra.

Mi-a placut super mult conceptul, mi-a placut sa vad cum se dezvolta si evolueaa personajele negative si tot odata sa vad cum traiesc acestia dupa cele pe care le-au facut. Adica, si ei sunt oameni, se indragostesc, au copii, o familie.
Este o cartea pe care o recomand tuturor, chiar daca nu esti copil, poti sa redevii din nou prin aceasta poveste. Actiunea si intamplarile sunt usor de citit, vei trece prin aceasta lume ca intr-un carusel. Si, totodata, sa nu uitam de minunata coperta. Absolut fabuloasa!Iar un bonus pentru cei mici, au parte si de filmul dupa aceasta carte, pe Disney:


Cartea o gasiti pe librarie online Libris si la sectiunea carti in engleza

0 comentarii: