Sânge din sângele lui Dracula. Saga boierilor Florescu de RADU R.FLORESCU și MATEI CAZACUAUTOR(I)
RADU R.FLORESCU
MATEI CAZACU
TIP COPERTĂ:FLEXICOVER
FORMAT:13 X 20 CM
EDITURA:CORINT
AN APARIȚIE:12/07/2016
NUMĂR PAGINI:480
TRADUCERE:CARMEN ION


ISTORIA CU BLAZON ESTE ISTORIA ELITELOR AUTENTICE. 

Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligentă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.

Purtaţi de dorinţa de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon şi să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

În colecția Istorie cu blazon se adaugă un nou volum destinat adulților care vor să afle povestea uneia dintre cele mai vechi și importante familii boierești din România: Sânge din sângele lui Dracula. Saga boierilor Florescu de Radu R. Florescu și Matei Cazacu.

„Saga familiei Florescu începe de la legăturile feudale de sânge, străbate secolul al XV-lea, epoca lui Vlad Ţepeş, şi ajunge până la evenimentele catastrofale din secolul al XX-lea. Aducându-ne aproape figuri legendare ale lumii noastre, precum familia Kennedy, Bill Clinton sau Michael Jackson, narațiunea ne poartă cu 700 de ani în urmă, spre a ne oferi o epopee a istoriei româneşti, întinsă pe mai multe generaţii.

Povestea fiecărui secol este spusă de un membru al familiei Florescu, bărbat sau femeie, care a fost îndeajuns de binecuvântat de soartă pentru a se afla în postura de martor privilegiat al evenimentelor importante din epoca în care a trăit.” John Florescu

0 comentarii: