Autorul săptămânii :John Green


John Michael Green
Este un scriitor american de literatură pentru tineret și vlogger pe YouTube. Împreună cu fratele sau, creand Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. A câștigat Premiul Printz pentru romanul său de debut, Looking for Alaska, și cel mai recent roman, The Fault in Our Stars, a fost locul 1 în The New York Times Best Seller list în luna ianuarie 2012, și s-a realizat un film bazat pe acesta, numit Sub aceeași stea. În 2014, Green a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, realizată de revista Time.

În 2015, în luna iulie, a fost lansat cel de-al doilea film bazat pe romanul Paper Towns, un al bestseller New York Times, USA TODAY și Publishers Weekly.

Cărțile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi și figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicației New York Times.

Unele dintre romanele sale au fost traduse și în limba română:

Premii
2006 Michael L. Printz Award Looking For Alaska N/A Won
2007 An Abundance of Katherines N/A Nominated (Honor)
2009 Edgar Allan Poe Award Paper Towns Best Young Adult Novel Won
2010 Corine Literature Prize Paper Towns Young Adult Novel Won
2012 Indiana Authors Award N/A National Author Award Won
2013 Children's Choice Book Awards The Fault in Our Stars Teen Book of the Year Won
2013 Los Angeles Times Book Prize N/A Innovator's Award Won
2014 mtvU Fandom Awards N/A Visionary Award Won

1 comentarii:

  1. Mrg MariaG spunea...

    Nu am citit nimic de la acest autor, desi am avut cateva carti, am preferat sa le dau. Acum regret, avand in vedere ca am auzit multe pareri bune despre operele sale.