Recenzie Visele lui Mary (Vise ucigașe vol.1) de Alex Berindei

Câteodată visele vor să-ţi arate ceva, mic şi neînsemnant sau un lucru mare şi important, o mică adunare în familie sau poate chiar o moarte crudă.
Acestea sunt visele ucigaşe.
Mary este o adolescentă obişnuită, cu puţini prieteni şi o familie normală.
Sau, cel puţin, aşa credea ea.
Într-o noapte însă, un coşmar pune stăpânire pe întreaga ei fiinţă. Lumea cunoscută de ea se întoarce pe dos. Descoperă puteri paranormale, moştenite în urma unui vechi blestem. Şi nu e singura.
Mary nici nu se simte confortabilă cu schimbările drastice din viaţa ei, şi deja o nouă ameninţare apare în peisaj. Liniştitul Cleveland o ia razna, iar Mary nu ştie cum să scape de acest coşmar.
Ceea ce este imposibil.
Trăieşte împreună cu Mary cel mai groaznic coşmar, într-o aventură plină de suspans şi fantezie. Printre atâtea drame, chinuri şi groază, iubirea mai există?

My opinion:
Un singur vis este mult mai puternic decât o mie de realități.

Încă de la primele pagini cartea asta imi dadea un sentiment de deja vu. Nu neapărat că simțeam că am mai citit undeva așa ceva, ci mai degraba, parcă era impregnat un sentiment pe care le-am avut cu o altă carte. Sau mai bine zis serie, si anume e vorba de seria Cercul secret. La fel ca si acea serie, această carte se ocupă strict cu latura pură a fanteziei, magiei si visului. Mi-a placut extrem de mult să văd aceste lucruri combinate, deoarece, de ceva vreme nu am mai citit fantasy și mai ales nu am citit ceva care să se ocupe cu subiectul magiei si a prezenței în așa măsură și tot odată atât de importantă a visului.

Ieri e istorie, mâine e un mister, azi e un dar de la Dumnezeu, și de aceea îi spunem prezent.

Mereu am ador o carte bună de „vrăjitorie”, iar cu siguranță aceasta nu s-a lăsat mai prejos. Plină de mister, acțiune, fantezie, romantism (nu în așa măsura în care v așteptați, însă sufiecient), cartea asta le are pe toate. Mary este o tânăr adolescentă care are absolut tot ce își poate dori o fată de vârsta ei: prieteni, o familie iubitoare, școală, o best friend și un bunic care acum ceva vreme s-a cam jucat cu destinele familiei sale aducând un blestem asupra sa si a urmașilor săi. Iar cum asta nu ar fi de ajuns, răul primordial parcă vine din nou în lumea lui Mary dândui peste cap orice urmă de speranță a trăi o viață cât de cât normală. Bine, asta și fantoma sa care îi urmărește fiecare mișcare și îi poate auzi orice gând. Intrigați, nu?!
Eu zic că merită să citiți această carte, o recomand cu tot sufletul fiind o carte scrisă de un autor român, la început de drum, care oferă o perspectiva asupra genului fantasy întâlnită doar la autorii precum L. J. Smith. Evenimentele decurc cu ușurință, iar cele 500 de pagini le veti devora într-o clipită.
Prezentul este un cămin construit cu pietre din trecut.

Cartea are 500 de pagini, copertă paperback și o puteti comanda de pe site-ul Editurii Celestium sau printr-un mesaj pe pagina de facebook a autorului. :D

0 comentarii: