Cărți cu colți:Ce a lăsat în urma ei de Ellen Marie Wiseman la editura Trei


Autor: Ellen Marie Wiseman
Nr. de pagini: 440
Titlul original: What She Left Behind
Traducere din engleză de Ana Andreescu
Anul apariţiei: 2017
Format: 130 x 200 mm, paperback

Cu zece ani în urmă, mama lui Izzy Stone l-a împuşcat mortal pe tatăl ei, care dormea. 
Devastată de aparenta boală mentală a mamei sale, Izzy, acum în vârstă de 17 ani, refuză s-o viziteze la închisoare. 
Dar când noua familie o roagă să ajute la inventarierea lucrurilor găsite într-un azil de stat închis de multă vreme, Izzy descoperă un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi de câteva zeci de ani şi o fereastră spre propriul ei trecut. 
Jurnalul aparține Clarei Cartwright, care, cu aproape o sută de ani în urmă, a respins o căsătorie aranjată, iar tatăl ei a trimis-o la un sanatoriu de lux pentru oameni cu probleme mentale. Însă el îşi pierde averea în timpul prăbuşirii bursei, nu-şi mai permite îngrijirea ei, și Clara este internată într-un azil de stat. 
Izzy pune cap la cap bucăţelele din viaţa Clarei şi ajunge să-şi reconsidere propriile alegeri – cu rezultate şocante.

Prezentul și trecutul se întrepătrund într-o poveste impresionantă despre ce înseamnă dragoste și loialitate – și cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a-i proteja pe cei care au cel mai mult nevoie de noi. 

"Una dintre cele mai bune cărți ale anului." - The Huffington Post
"Ce a lăsat în urma ei emană autenticitate și o înțelegere sinceră a firii umane. Ellen Marie Wiseman analizează viețile adolescentelor cu empatie și compasiune. Merită un loc de onoare pe scena literară." - The New York Journal of Books

"Captivantă în complexitatea ei, povestea atinge o profunzime emoțională ieșită din comun, plină de intensitate psihologică, și culminează cu un deznodământ neașteptat și înduioșător." - RT Book Reviews

0 comentarii: